16 Haziran 2010 Çarşamba

Multifonksiyonel Kozmetik(Multifunctional Cosmetic) Nedir?


Kozmetik; güzellik, iyi olma hali, gibi anlamları ifade etmektedir. Aslında düzenli tertipli anlamlarına gelsede günümüzde estetiği ve iyi yaşam kalitesini gösteren bir tanıma ulaşmıştır.
İlk zamanlar temel ihtiyaçlar için kullanılmaya başlanan ürünler bugün market raflarında 10 binin üzerine çıkmıştır. Bu sayı
her geçen gün artmaktadır. Değişen dünya koşulları ve sosyal hayat yeni ürünlere ihtiyaç duyurmaktadır.
Bunun yanında ekonomik koşullar ve yaşam alanlarının darlaşmasından dolayı bir çok özelliği bir arada barındıran ürünler üretilmeye başlanmıştır.Multi fonksiyonlu ürünler. Bir ürün içinde birden fazla özellik. Bu durumda insanlar iki ürün yerine bir ürünler ihtiyaçlarını gidermişlerdir. Yada üç ürün yerine bir ürün.Bu tip ürünler en yaygın olarak saç bakım ürünlerinde kaşımıza çıkmaktadır. Şampuanlar örnek verilebilir. Temel işlevi saçları kirden uzaklaştırmak olan şampuanların formüllerine, saç derisine ekili olup kepeği çözecek fonksiyonlar eklenip ikisi bir arada üretilmiştir. Ayrıca saçın kolay şekil almasını sağlayan krem efekti şampuanlara eklenerek ikisi bir arada fonksiyon sağlanmıştır. Saç kremi,şampuan ve kepek aktifi içeren üçü bir arada şampuanlarıda görmek mümndür. Bu tarz ürünler multifonksiyonel kozetik ürünlere başka alanlarda da ihtiyaç duyurmuştur.

0 yorum:

Yorum Gönder